Office Talk Interview | Simone van Trojen

Naam: Simone van Trojen
Leeftijd:
51

Eerste baan: Advocatenkantoor Loeff Claeys Verbeke

Huidige baan:
Founder, directie LaDress met Esther van Bezooijen en Pieter de Ridder

Connect op LinkedIn:
Click on the photo to connect

“Wie handelt vanuit passie, heeft geen werk maar heeft een leven.”

Simone van Trojen

WERK VS PRIVÉ

Beschrijf je hoe je werkdag er gemiddeld uitziet:

Het leuke aan mijn werk vind ik dat iedere dag anders is. We werken met een heel fijn team en bij een mooi bedrijf. Van idee tot de consument, dus het is zowel inhoudelijk interessant en uitdagend, als heel divers. Vandaag zaten we, met Pieter en Esther, mijn mede directieleden en partners, in een grote strategie sessie. Morgen heb ik een shoot voor onze spring summer collectie en morgenmiddag en avond ben ik met Nancy bezig met de development, de ontwikkeling en planning van onze komende collecties.

Beschrijf je hoe je vrije dag er gemiddeld uit ziet:

Het liefst doe ik dan ’s ochtends boodschappen in de buurt met Bart mijn man en Tommie ons hondje. Maken er gelijk een lange wandeling van (de 10.000 stappen), lezen de kranten, lunchen uitgebreid met Beau en Lise en gaan daarna varen over de grachten met vrienden. En als het weer mooi genoeg is; een heerlijke duik in de Amstel.

PERSOONLIJK

Waar word je echt blij van?

Als de mensen van wie ik hou blij zijn.

Wat irriteert je het meest?

Als iemand uitgaat van het slechte. We doen allemaal op onze eigen manier ons best. Veruit de meeste van ons met de beste bedoelingen.

Wie inspireert jou en waarom?

Heel veel mensen; dierbaren, vrouwen maar ook mannen natuurlijk. Mensen die het leven durven te omarmen; het mooie van het leven zien, een verschil willen maken, stralen, geïnteresseerd zijn, lief zijn, grappig zijn. Mensen die zichzelf durven te zijn, mooie verhalen vertellen. Eigenlijk alle mensen en dan natuurlijk voor het merk met name vrouwen. Ik zie haast in iedere vrouw een bron van inspiratie.

Wat is je favoriete plek ter wereld?

Amsterdam! En daarna Parijs 😉

VITALITEIT

Wat is vitaliteit voor jou?

Mezelf fit en sterk voelen, zowel geestelijk als lichamelijk.

Hoe zorg je voor je eigen vitaliteit?

Ik vind het niet altijd makkelijk. Het is soms zo hectisch en veel; een drukke baan, gezin en de 2 (allerliefste allerleukste) puberkinderen en dan nu ook nog Corona. Soms vergeet ik mezelf, wat ik eigenlijk helemaal niet erg vind! Maar ik denk dat ik me toch het beste voel als ik fit ben, beweeg, gezond eet, veel water drink, tijd neem om mooie boeken te lezen. Iedere zondag rennen Bart, Tommie en ik 10 km en iedere dag probeer ik 10.000 stappen te lopen. En daarnaast volg ik graag een yoga klas, wat nu natuurlijk moeilijk is, maar ik heb een app “Workout For Women”, wat ook fijn is om thuis te volgen.

Welke must read/follow/see raad je aan?

Ik volg al het nieuws via tv, radio en krant en hou enorm van lezen (hoewel ik hier niet altijd aan toekom, helaas) zowel fictie als non fictie:

  • Carlos Ruiz Zafon: Het Kerkhof der vergeten boeken, zijn vierluik, De schaduw van de wind, Het spel van de engel, De gevangene van de hemel, Het labyrint der geesten.
  • Op dit moment lees ik Rutger Bregman, De meeste mensen deugen en Stephen R. Covey, The 7 Habits of highly effective people.
  • En niet te vergeten mooie films, documentaires en ik hoop heel erg dat we snel weer naar het theater kunnen, ik ben fan van ballet.

Wat is / zijn jouw beste tips om met anderen te delen?

Zoals ik van mijn moeder heb geleerd: no matter what, sta vroeg op, doe de gordijnen open, douche en kleed je mooi aan. Verzorg jezelf en begin met de dag. Zorg dat je huis is opgeruimd, lekker ruikt, heb bloemen, kaarsen, maak het gezellig. Beweeg, maar niet te gek. Werk hard, geniet van wat je doet, “wie handelt vanuit passie, heeft geen werk maar heeft een leven.” En geniet enorm van je dierbaren! Diegenen die er echt toe doen, die van jou houden zoals je bent, hou van hen zoals zij zijn: liefde is alles.

Het in 2006 opgerichte LaDress is bekend geworden met het perfecte jurkje voor iedere gelegenheid. In datzelfde jaar startte Simone van Trojen haar aanvankelijk exclusief online opererende bedrijf vanuit huis. De collectie bestond destijds uit één enkel jurkje, te bestellen in vier kleuren. Vandaag de dag is LaDress meer dan dat ene jurkje, het bedrijf is uitgegroeid tot een bekend en allround label.

Ook staat Simone niet langer alleen aan het roer van het bedrijf. Samen met CEO Pieter de Ridder en de voor de offline retail en organisatie verantwoordelijke Esther van Bezooijen heeft Simone er aan gewerkt dat LaDress kan blijven doen waar het bedrijf goed in is. Het creëren van wasbare kreukvrije couture met de perfecte pasvorm waarmee het label ‘elegance to every woman’ biedt. Klik op het bedrijfslogo om de website te bezoeken.

Read more

Office Talk by OnlineFitCompany contains informative blogs on physical and mental health and inspiring interviews with office workers and vitality experts.